5 bra tips om vad man ska fråga om på första dejten

När man ska gå på första dejten med någon är det naturligtvis lite nervöst innan man väl träffas. Detta brukar oftast släppa när man väl börjar prata med varandra. Om man har gjort lite förarbete  innan första dejten har man ett bra utgångsläge vilket definitivt kommer att göra saker och ting lättare för dig under själva dejten. Ok, ni har bestämt att mötas upp på en offentlig plats, typ på ett café eller i en bar och ni har nu sett varandra. Nu kommer jag att gå in på vad du ska fråga om på  första dejten och därför har jag skapat en lista med 5 tips på typ av frågor:

Vilka typer av frågor ställer man på första dejten?

  • Innan ni bestämmer er för att slå er ner kan det vara bra att välja en plats som där ni inte kommer att bli störda av irriterande ljud eller mycket folk som strömmar förbi. Undvik därför att sitta nära entrédörren, nära någon kö eller högtalare. Ok, låt oss börja med frågorna. Den första frågan du bör ställa bör vara någon form av kallpratsfråga, tex var det enkelt att hitta hit eller kommer du direkt från jobbet/plugget eller något liknande. Helt enkelt bara att få igång en diskussion.
  • När ni väl har kommit förbi kallpratet vill du ju veta mer om denna tjej/kille. Det enklaste tipset jag kan ge här är att ställa öppna frågor som tex “kan du inte berätta lite mer om vad du ska göra i sommar” eller “jag har för mig att du skrev nåt i vår mejlkorrespondens om att du älskar att bergsklättring, det låter ju väldigt spännande, kan du inte berätta lite mer om detta?”. Genom att ställa öppna frågor kommer du att få utförliga svar vilket gör att du sedan kan ställa följdfrågor samtidigt som du får reda på en massa information om din dejt. Dessutom kommer detta att leda till att din dejt kommer att känna sig uppskattad när han eller hon får svara på  frågor om deras största intressen.
  • Genom att du ställer öppna frågor på första dejten kommer din dejt med största sannolikhet få ett positivt intryck av dig eftersom du visar ett stort intresse för vad din dejt tycker är viktigt här i livet.
  • Innan du åker iväg på första dejten bör du har läst igenom din dejts profil på nätet i förväg och försök helt enkelt att memorera hans eller hennes intressen. Om du har detta i bakhuvudet kommer dejten att flyta på mycket enklare och tänk på att så ofta du kan ställa öppna frågor.
  • Andra frågor du kan ställa på första dejten kan handla om vad din dejt jobbar med, hur han eller hon trivs på jobbet och vilket drömjobb skulle du egentligen vilja ha? Alla människor har en fritid som de ofta värdesätter högt, vad gör de egentligen på sin fritid, vilka aktiviteter brinner du för och vad skulle du vilja lägga ner mer tid på? Ta helt enkelt reda på vad din dejt brinner för och ställ frågor om just detta.

Som Alexander Skarsgård nämnde i Aftonbladet är det också viktigt att vara spontan på första dejten och det blir du om du är väl förberedd inför dejten och dyker det upp något helt plötsligt som du skulle vilja fråga om ska du inte tveka om detta förutsatt att det inte är ett känsligt ämne som handlar om sex, missbruk, brott eller något liknande. För att du inte ska göra bort dig på första dejten bör du också läsa vilka frågor ställer man INTE på första dejten.

OBS! Gå hit om du vill veta mer om nätdejting och vilka dejtingsajter som är bäst!

Posted: April 27th, 2010 under Första dejten, Nätdejting.

Skriv en kommentar

Subscribe

De mest lästa inläggen

Kategorier

News Items

Links