Dejting i corona-tider

Corona har förändrat världen. Pandemin påverkar hela vårt liv, våra arbeten, hur samhället ser ut och inte minst vad som händer med ekonomin. Många tänker dock inte på hur allt detta påverkar dejting. Hur ska människor kunna träffas mitt under en smittsam pandemi?

Nätdejting har fått en ny betydelse

Förut såg man ofta på nätdejting som ett ställe där man kunde träffa tillfälliga bekantskaper. Man gick in på SexyMeets, tittade på bilder och avgjorde om man gillade någon utifrån hur de såg ut. Därefter stämde man kanske träff.

Man träffades kanske på någon bar, och det spelade inte så stor roll vad man pratade om. Det var inte ens meningen att det skulle hålla någon längre tid utan båda var ute efter att ha kul. För en kväll eller några kvällar. För att kanske aldrig träffas mer.

Men just nu, när människor antingen sitter i karantän hemma eller helt enkelt inte har någonstans att gå eftersom så mycket är stängt, då fungerar det inte med tillfälliga träffar. Det är heller inte särskilt lämpligt att möta någon man inte känner. Och enbart reglerna om två meters avstånd för att undvika smitta är tillräckligt för att inse att dejting helt enkelt inte fungerar i nuläget.

Att dejta på annat sätt

Innan var man säker på vad man ville ha av en partner. Att de såg ut på ett särskilt sätt. Kanske skulle de ha blont hår, vara smala eller mulliga, gamla eller unga. Man tänkte inte så mycket på vad som fanns under den där ytan. Det spelade inte så stor roll.

Men så kom pandemin, och med ens ändrades villkoren. Plötsligt spelar ytan inte så stor roll längre. Eftersom man inte kan rusa iväg och ses det första man gör, ägnar man istället mer tid framför skärmen. Man pratar, lär känna varandra och får syn på sådant man inte annars ens skulle tänkt på.

Dejting görs digitalt

Så, vad händer då när man varit inne på sidor som SexyMeets eller Meet-a-Milf.com och hittat någon man gillar? Förut skulle den frågan inte uppstått. Men nu får man vara kreativ. Hur träffas man utan att träffas? Är det ens möjligt?

Visst är det!  Det är faktiskt inte så svårt som det låter. Det finns mängder med dejtingappar och sidor med videofunktioner. Och finns det inte finns på just den sidan där ni setts? Inga problem, det är en enkelt sak att ordna ett videosamtal på nätet. Det behöver inte alls vara tråkigt. Tvärtom kan ett videomöte väl kompensera för en dejt ute i verkliga världen.

Kanske vill ni bara ses. Då räcker det att ni möts framför skärmen. Pratar en stund, lär känna varandra, slippa en kvälls ensamhet.

Men vissa vill ha mer än så. Även under en pågående pandemi. Många har tröttnat på att sitta ensamma kväll efter kväll och längtar verkligen efter att träffa sitt livs kärlek. Eller möjligtvis bara en träff för kvällen. Oavsett vad kan detta fungera genom att ses vid skärmen. Visst är det inte riktigt samma sak, men man kan upptäcka fler sidor hos varandra.

Varför inte duka upp en middag och skapa lite romantisk stämning? Ni kan komma överens om vad ni ska äta och då blir det nästan som att ni hade setts på riktigt. Ni kan ha tända ljus, sitta och mysa, och en dejt som startat på SexyMeets kan ju bara leda åt ett håll. Också i den virtuella världen.

Så hur påverkar detta framtidens nätdejting?

Nej, en pandemi är inget vi vill ha. Men kanske kan det ändå komma något gott ur den. När den väl försvunnit. Vi tvingas faktiskt att omvärdera mycket av det vi tycker och tror på. Istället för att enbart titta på yttre egenskaper hos någon vi träffat på Meet-a-Milf.com kommer vi oavsett om vi vill det eller ej att även se vad som finns under ytan. Och när vi väl vänjer oss vid att göra det kommer vi upptäcka att det finns så mycket mer att hämta. Eftersom det kommer hålla på så här ett tag kommer vi med all sannolikhet att få in andra vanor när det gäller nätdejting. Troligtvis kommer detta hänga kvar även när vi inte längre har någon pandemi kvar att behöva akta oss för.

Så visst innebär de här förändringarna något positivt. Människor har blivit mindre ytliga och har breddat sina vyer när de väljer vem de vill lära känna.

Man märker också att pandemin gjort människor mer försiktiga med att träffa främlingar. För första gången inser människor hur lätt det är att bli sjuk bara genom att röra vid någon de inte känner. Den här rädslan kommer inte försvinna på ett tag – istället kan människor som varit med under den här tiden hålla fast vid en sådan känsla för resten av livet.

Detta innebär att människor i framtiden säkerligen kommer att välja att träffa sina partners genom nätdejting. Och sidor som SexyMeets och Meet-a-Milf.com kommer fylla en ännu större funktion än vad de gör redan idag.

Bäst i test
4.5 rating
Det spelar ingen roll om du letar efter en avslappnad hook up eller ett seriöst förhållande i Sverige, det är en svår väg framåt. Därför kanske du undrar om Traffa-tjejers webbplats kan göra dina ansträngningar lite enklare för dig. Ja, låt oss ta reda på det!
Recensioner på Dejtingsidor
4.5 rating
Det spelar ingen roll om du letar efter en avslappnad hook up eller ett seriöst förhållande i Sverige, det är en svår väg framåt. Därför kanske du undrar om Traffa-tjejers webbplats kan göra dina ansträngningar lite enklare för dig. Ja, låt oss ta reda på det!
5.0 rating
Letar du efter lite kul och spänning i ditt liv? Då kan en mystisk affär vara precis det du behöver!
5.0 rating
Letar du efter lite kul utan att behöva binda dig, men är du fortfarande inte säker på vart du ska gå? Ja,  då kan Discreet-Meets vara precis platsen för dig!
5.0 rating
Är Kinky18 en bra sida för fetischer?
5.0 rating
Adultfinderx.com - Hitta en het dejt idag!
Recent Comments
    en_GBEnglish