Dit kvinnor går, följer män efter

När det kommer till dejting är det tydligt att det är männen som mest jagar. Vanligtvis är det männen som påbörjar ett samtal på dejtingsidor och visar sitt intresse. Å ena sidan kan detta vara bekvämt för det motsatta könet, eftersom dessa då måste göra mindre. Å andra sidan kan det gå överstyr och sluta med en inkorg som är överfull av alla möjliga sorts obehagliga, oönskade meddelanden från desperata män.

Det här problemet med ”översvämmade inkorgar” är vanligare på gratis dejtingsidor än de som kostar pengar. Det beror på att hindren för att komma in på den förstnämnda är väldigt låga, vilket gör att nästan vem som helst kan ta kontakt med dig. Vissa sidor låter män gå med gratis men sätter ett tak för hur mycket de kan visa intresse (oftast genom ”gillningar”) och hindra dem från att skriva direkt till kvinnor, särskilt de med betalda medlemskap. Därför är det helt uppenbart att du för att få en bättre upplevelse på en dejtingsida behöver betala för det.

Problemet med säkerhet

Dejtingsidor, särskilt de som är gratis, kan vara en perfekt plats för bedragare. ”Catfishing” är mycket vanligt förekommande, där användare utger sig för att vara någon de inte är för att lura dig att uppge dina kortuppgifter eller köpa dyra saker till dem.

Sedan finns det bedragare som inte använder sig av ”catfishing” men lyckas vinna ditt förtroende genom ett antal lögner, med ett rejält charm-lager ovanpå alltsammans. Bara härom året inträffade en händelse i Storbritannien då en 23-årig man vid namn Connor Richardson lyckades lura två kvinnor till att möta honom på den gratis dejtingsidan ”Plenty of Fish”.

Richardson lyckades uppenbarligen vinna dessa kvinnors förtroende ganska snabbt. Det slutade med att de litade såpass mycket på honom att han fick övervakad tillgång till deras lägenheter och visst, du kan själv lista ut vad som hände då. Han försvann iväg med dyra föremål, däribland pengar, bankkort och till och med elektronik.

Det finns en anledning till att bedragare som Connor Richardson riktar in sig på gratis dejtingsidor. Det handlar inte enbart om att de inte behöver betala för att gå med. Övervakningen och kontrollen på dessa gratis plattformar är väldigt dålig. På några av de mest ansedda betalda sidorna måste användarna till exempel verifiera sina profiler innan de tillåts komma med. Detta hjälper automatiskt till att sålla bort den catfish som försöker lägga in en slumpmässig, attraktiv persons profilbild som sin egen.

De flesta dejtingsidor har moderatorer som övervakar aktiviteten på de allmänna forumen. Om de upptäcker någon som beter sig underligt kan de utesluta den personen för all framtid. Med betalade medlemskap och plattformar får kvinnor en viss hjälp med att slippa bedragare.

Betalda medlemskap är till för seriösa användare

Alla som är beredda att betala för att använda sig av en dejtingtjänst är de som mest sannolikt kommer hitta en äkta förbindelse. Ett bra exempel på detta är Sexymeets, en av de bästa sidorna när det gäller betalda medlemskap. Det visar att de verkligen är beredda att investera i sitt livs kärlek snarare än att mållöst hålla på att leta och skriva meddelanden till vem som helst på gratissidor. Som en följd av det är det mycket lättare för kvinnor att hitta seriösa män som vill gå in i ett förhållande på betalda sidor istället för på gratissidor. Dessutom slipper du översvämmade inkorgar, för när du väl byter till en sida med betalt medlemskap kommer gratisanvändare troligen stoppas från att skicka meddelanden till dig.

Hur skulle det vara om kvinnor tog fösta steget?

Det stormade rejält på dejtingfronten kring appen Bumble när den lanserades, detta på grund av deras unika strategi. Det unika består i det faktum att den uppmuntrar kvinnor att ta det första steget istället för att sitta och vänta på att någon man ska inleda ett samtal. I själva verket är detta obligatoriskt på den här appen, för här hindras män från att ta den första kontakten med någon kvinnlig användare.

Enligt de som ligger bakom Bumble är deras främsta mål att locka kvinnor som tycker om att ta första steget och män som som inte har något emot att få frågan om de vill träffas. Detta gör saker mycket säkrare och bekvämare för kvinnor då de själva bestämmer vem de vill prata med snarare än att behöva ta emot obehagliga meddelanden från män. Appen innebär fördelar för män också. Män behöver inte uppleva traumat med att deras meddelanden avvisas, vilket är vad som ofta händer på vanliga dejtingsidor. Därmed anser Bumble att detta är en win-win-situation.

”Dit kvinnor går, följer män efter” – detta är den huvudsakliga principen bakom Bumbles strategi. Följden är att företaget spenderar mesta delen av sina marknadsföringsutgifter på kvinnor snarare än män. Sexymeets följer även denna strategi till viss del, på Sexymeets är det väldigt vanligt att kvinnor tar första steget.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att dejting på nätet kan vara besvärligt för kvinnor om de inte tänker använda sig av en betald tjänst. Avsaknaden av verifieringsprocess och kontinuerlig övervakning på gratissidor gör dem väldigt lockande för dejtingbedragare. Plus att det finns risk för inkorgen att bli översvämmad av oönskade meddelanden från slumpvisa män. Det är alltså därför smart att inrikta sig på en betald tjänst där du får mer integritet,  fler funktioner och viktigast av allt, sinnesfrid.

Vi nämnde Sexymeets i den här artikeln för att det är en sida som vi har testat och måste rekommendera till våra läsare. Det är en bra sida för folk som vill hitta lika sinnade människor. Och perfekt för den blyge mannen som inte vill ta första steget.

Bäst i test
4.5 rating
Det spelar ingen roll om du letar efter en avslappnad hook up eller ett seriöst förhållande i Sverige, det är en svår väg framåt. Därför kanske du undrar om Traffa-tjejers webbplats kan göra dina ansträngningar lite enklare för dig. Ja, låt oss ta reda på det!
Recensioner på Dejtingsidor
4.5 rating
Det spelar ingen roll om du letar efter en avslappnad hook up eller ett seriöst förhållande i Sverige, det är en svår väg framåt. Därför kanske du undrar om Traffa-tjejers webbplats kan göra dina ansträngningar lite enklare för dig. Ja, låt oss ta reda på det!
5.0 rating
Letar du efter lite kul och spänning i ditt liv? Då kan en mystisk affär vara precis det du behöver!
5.0 rating
Letar du efter lite kul utan att behöva binda dig, men är du fortfarande inte säker på vart du ska gå? Ja,  då kan Discreet-Meets vara precis platsen för dig!
5.0 rating
Är Kinky18 en bra sida för fetischer?
5.0 rating
Adultfinderx.com - Hitta en het dejt idag!
Recent Comments
    en_GBEnglish