Recension av Badoo
4.0

Recension av Badoo

När det handlar om medlemskap så är Badoo riktigt populärt. Webbsidan har rank 150 över alla webbplatser i hela världen, inte bara dejtingsidor.
Testa Nu
Testa Badoo Nu

När det handlar om medlemskap så är Badoo riktigt populärt. Webbsidan har rank 150 över alla webbplatser i hela världen, inte bara dejtingsidor.

Fördelar

Valuta för pengarna

Kvalitet för dess medlemmar

Enkel att använda
Nackdelar

Bristande säkerhet

Svårt att ta bort sin profil

Badoo Recension 2020

Badoo, platsen där alla selfie-älskare finns. Badoo har blivit rätt känd i nätdejtingvärlden de senaste åren och appen fortsätter att växa hela tiden. De två viktigaste sakerna med Badoo är att plattformen är mycket visuellt inriktad, så en bra profilbild är ett måste, den andra saken är att appen är endast bra för dig som försöker hitta någon nära dig.

Badoo har en bra geolocation-funktion som hjälper dig hitta personer nära dig. Sidan har ett ständigt ökande antal medlemmar och dyker ofta upp på listor över de ”bästa dejtingapparna”. Badoo är helt gratis på datorn, appen är även gratis men det finns en premium-version som kostar 30 kr. Båda personerna kommer försöker att påtvinga dig att köpa premium-versionen nästan hela tiden, vilket kan vara ganska irriterande.

Det går inte att neka att dejtingappar och -sidor är till för sociala människor, och Badoo är definitivt en väldigt social plattform. Visst, du kan skicka henne en fin digital gåva, men det är bättre om du går rakt på och försöker få en träff på en gång. Badoo försöker ibland vara sitt egna sociala nätverk, appen låter dig dela andras profiler på Instagram Facebook och Twitter, vilket kan verka lite konstigt? Som ett alternativ till att dela saker offentligt kan du skapa privata bilder, album och videor. En annan sak som vi börjar se mer och mer i dejtingappar är att Badoo kan ta bilder och videor direkt från appen, du behöver alltså inte importera något.

Från en användares perspektiv är Badoo snyggt designad, funkar bra och är enkel att använda. Registreringen är snabb, och när du har öppnat appen tar det bara några sekunder för dig att lära dig hur allt funkar. Designen är simpel och profilerna står ut. Din popularitet kommer att visas som ett Iphone-batteri, dina superkrafter är en betald funktion som kommer att visas som en Superman-symbol.

När det handlar om medlemskap så är Badoo riktigt populärt. Webbsidan har rank 150 över alla webbplatser i hela världen, inte bara dejtingsidor. Badoo är #1 inom kategorin nätdejting. Webbplatsen får ungefär 130 miljoner besökare per månad från nästan 200 länder. Appen i Google Play Store har 4.3 av 5 stjärnor från över tre miljoner recensioner och har laddats ner ca 300 miljoner gånger. Liknande statistik finns även i Apple App Store.

Visste du att Badoo faktiskt är äldre än 10 år? Men oavsett hur gammal sidan är så håller den sig uppdaterad med de senaste trenderna inom dejtingvärlden. Om du letar efter en dejtingapp som många unga människor använder, och en app som alltid fungerar som den ska. Är Badoo ett bra alternativ.

Registrering på Badoo

Badoo låter dig skapa ett konto genom att ansluta flera olika sociala mediakonton, t.ex. Facebook eller Twitter. Du kan även bara svara på några frågor för att skapa ett konto snabbt. Dessa frågor kommer vara om vem du är, vad du gillar och hur din profil bör se ut.

När du fortsätter med registreringsprocessen kommer du att få alternativet att importera vänner från dina e-postadresser och/eller ladda upp bilder på dig själv från Facebook, Instagram, Google Plus eller din enhet. På samma sätt, om du skapar ett konto via ett socialt nätverk, kommer din senaste profilbild att importeras till Badoo.

När du registrerar dig via mobilappen kommer du att få alternativet att aktivera geolocation och push-aviseringar. Du kan anpassa vilka aviseringar du får, t.ex. för nya meddelanden eller profilbesök.

Även fast detta inte tekniskt sätt är en del av registreringen, kommer du att behöva ladda upp minst en profilbild för att kunna chatta med andra på sidan/appen. I den senaste uppdateringen låter Badoo dig inte längre swipa höger om du inte har en profilbild. Profilbilder kan laddas upp från ditt telefonbildgalleri, anslutna sociala mediakonton – du kan även använda Badoos kamera till detta.

Logga in på Badoo

Även fast Badoo är tillgängligt på både dator och mobil, tack vare dess geolocation-funktioner är det en app som bäst används på mobilen. När du först loggar in på mobilen kommer appen att hålla dig inloggad, så du behöver inte hålla på med användarnamn och lösenord hela tiden.

Om du väljer att logga ut, kommer appen att tillfälligt ta bort din Facebook- eller annan anslutning till Badoo. Men om du loggar in igen med Facebook kommer du vara tillbaka där du avslutade sist, inga problem.

Medlemmar och meddelanden

Badoo erbjuder flera olika alternativ för dig att hitta andra, men det vanligaste alternativet är ”encounters” där du kan hitta folk nära dig. Appen består av fyra skärmdelar: personer nära dig, (encounters) folk du gått förbi, en chatt och en profil.

Superman-ikonen låter dig se om dina superkrafter är på eller ej. Iphone-batteriet visar hur populär du är. Superkrafter inkluderar förmågan att gå tillbaka och ändra på ”nej” till ”ja”. Detta kan aktiveras i en vecka eller hur länge som helst, det kostar 29 kr till 49 kr, så inte särskilt dyrt faktiskt. Din popularitet där emot ökas genom din aktivitet på sidan och nivån ökar när du lägger till fler bilder. I profilbilden av appen kan du även se belöningar som du har vunnit, och där har du alternativet att lägga upp mer information så som om du röker, dricker, vad du gillar att göra och annat. Du kan verifiera din profil genom telefonnummer. Din profil är även platsen där du kan visa upp bilder och videor.

För att upptäcka andra behöver du bläddra bland ”encounters” eller personer nära dig. Det här är typ en ”hot or not” grej på Badoo, lite som ett spel! Du väljer själv vem du gillar och vem du inte gillar. Utöver vanliga swipes kan du även skicka belöningar till dem du faktiskt gilla, du kan även dela andras profiler på sociala nätverk, men jag vet inte varför man skulle vilja göra detta.

I avsnittet ”personer nära dig” kan du se profiler på andra personer nära dig som passar dina preferenser. En gång i tiden brukade appen visa mycket detaljerad information om var varje användare befann sig. Men appen har nu slutat med detta, detta är för att det började bli lite läskigt hur enkelt det var för människor att spåra andra.

Krediter på Badoo kallas för mynt, dessa kan användas för att aktivera flera olika funktioner på deras tjänst, t.ex. som att placera ens profil i rampljuset. Mynten kostar 19 kr, 79 kr, 159 kr och mer. Appen rekommenderar att du alltid har ungefär 50 mynt på din profil för att hålla din profil i bra ställning.

 Viktiga funktioner på Badoo

  • Pålitlig bildverifiering
  • Snabb registrering
  • Förmåga att lägga till både bilder och video som privata och offentliga
  • Betalda funktioner låter dig synas för miljontals människor

Säkerhet och integritet på Badoo

Badoo använder lämpliga säkerhetsåtgärder för att skydda förlust och ändring av information under deras kontroll, detta inkluderar användarnas eller kundernas personuppgifter. Plattformen använder flera olika åtgärder för att skydda sina medlemmars data, inklusive brandväggar och SSL-system.

Intressant info om Badoo

Badoo lanserade funktionen ”lookalike” år 2017 i juli. Den här funktionen använder ansiktsigenkänning för att låta sina medlemmar hitta personer som ser ut som kändisar. Funktionen låter tjänstens 350 miljoner användare söka efter träffar som ser ut som över 16 000 kändisar! Tyvärr fick Badoo ett mycket lågt integritetsbetyg år 2009 av Cambridge Universitetet. Enligt Google finns det även väldigt många som försöker få bort sina profiler på Badoo varje dag. Vilket inte låter speciellt bra givetvis.

Alternativ till Badoo

Det finns givetvis väldigt många dejtingsidor att välja på i Sverige. Tjänster som Tinder eller Bumble liknar såklart Badoo väldigt mycket, och fungerar ungefär på samma sätt. Men sedan finns det t.ex. Swipe-affair som blev mycket populärt under början av 2020. Det är inte en speciellt känd dejtingsida men priserna verkar vara lägre än många andra liknande tjänster, så det kan vara värt att testa den tjänsten med.


Badoo
En av de största
Badoo är en av de största dejtingsidorna i världen.
Testa Nu
Testa Badoo Nu
5.0
Registrering
3.0
Enkelt att träffa någon
3.0
Kvalitet på profiler
5.0
App
4.0 Betyg
Bäst i test
4.5 rating
Det spelar ingen roll om du letar efter en avslappnad hook up eller ett seriöst förhållande i Sverige, det är en svår väg framåt. Därför kanske du undrar om Traffa-tjejers webbplats kan göra dina ansträngningar lite enklare för dig. Ja, låt oss ta reda på det!
Recensioner på Dejtingsidor
4.5 rating
Det spelar ingen roll om du letar efter en avslappnad hook up eller ett seriöst förhållande i Sverige, det är en svår väg framåt. Därför kanske du undrar om Traffa-tjejers webbplats kan göra dina ansträngningar lite enklare för dig. Ja, låt oss ta reda på det!
5.0 rating
Letar du efter lite kul och spänning i ditt liv? Då kan en mystisk affär vara precis det du behöver!
5.0 rating
Letar du efter lite kul utan att behöva binda dig, men är du fortfarande inte säker på vart du ska gå? Ja,  då kan Discreet-Meets vara precis platsen för dig!
5.0 rating
Är Kinky18 en bra sida för fetischer?
5.0 rating
Adultfinderx.com - Hitta en het dejt idag!
Recent Comments
    en_GBEnglish