Recension av Bumble
3.5

Recension av Bumble

Bumble är en bra dejtingapp för blyga killar.
Testa Nu
Testa Bumble Nu

Om du är en kille som gillar att luta dig tillbaka och låta kvinnan ta kontrollen, då är Bumble för dig.

Bumble är dejtingappen som ger kvinnorna makten. För att en man ska kunna kontakta en kvinna måste hon först ha visat intresse för honom vilket lägger till ett lager av säkerhet som andra tjänster saknar. Bumble är skapat av en av grundarna av Tinder, och delar en hel del funktioner med den populära appen — specifikt begreppet svepa för att visa ditt intresse för en annan användare — men denna app känns mycket mindre som en köttmarknad. Om du är en kille som gillar att luta dig tillbaka och låta kvinnan ta kontrollen, då är Bumble för dig.

Kom igång med Bumble

Bumble finns som både en iOS-app och en Android-app, liksom den nya webbplatsen Bumble Web. Bumbles webbplats är full av information om deras filosofi, en blogg som heter Buzz, och ett sätt att registrera sig för att vara en Bumble-ambassadör på ditt campus.

Liksom många andra dejtingappar vill Bumble verkligen att du ska logga in via Facebook, men du har också möjlighet att bara använda ditt telefonnummer. När du har skrivit in dina siffror och lagt till din bekräftelsekod som skickas via SMS börjar profilskapandet. Först ber appen om ett foto – även innan du kommer till saker som namn, kön och ålder. Naturligtvis ber Bumble praktiskt nog dig att automatiskt fylla i från Facebook och du får möjlighet att lägga till fler bilder direkt från början.

Till skillnad från de flesta andra appar, istället för att be dig att välja kön, frågar Bumble vad du identifierar dig som. Den delar detta drag med andra, mer moderna tjänster som Hinge och OkCupid, som låter dig välja mellan ett antal könsidentiteter, inklusive Hijra, genderfluid och two-spirit.

Därifrån lägger du till ditt namn och födelsedag (som du uppmanas att använda Facebook för). Detta är en av de få appar som ber om ett e-postmeddelande specifikt i dataåterhämtningssyfte.

Efter att ha fyllt i dessa enkla förfrågningar kan du ytterligare biffa till din profil. Bumble ger dig möjlighet att svara på frågor som vem din drömmiddagsgäst är, spela “två sanningar och en lögn” eller slutföra längre frågor som “jämlikhet för mig betyder…” och “min senaste goda handling var…” Ååh…

Du kan också ansluta dina Spotify- och Instagram-konton, en funktion som ett av våra andra Redaktionsval, Tinder, också erbjuder.

Medan registreringsprocessen är snabb och enkel, ställer inte Bumble den omfattande listan över personlighetsfrågor som konkurrenter som Match (ett annat Redaktionsval) och eHarmony gör. Det är bra om du vill komma in och matcha snabbt, men dåligt om du föredrar appar som använder mer data för att hjälpa dig att hitta den perfekta matchningen.

Efter din första inloggning förklarar appen att Bumble är en plats där du bygger din bikupa (vilket är dess term för alla du kan träffa på appen — kärleksintressen, nya vänner och till och med affärspartners) och lovar att vara “det enklaste och säkraste sättet” att skapa kontakter. Du får sedan en skärm med en söt historia om hur appen är byggd på vänlighet, egenmakt och respekt (även om den inte är för god för en ordvits här och där) och ber dig att vara snäll, självsäker och respektfull.

Gränssnitt och profiler på Bumble

Ange en preferens för kvinnor och Bumble (nu kallad Bumble Date) låter dig veta att “i vår bikupa gör damerna det första draget.” Det droppar även lite Tinder-shade genom att påminna dig om att “borta är dagarna av matcher utan framtid och oönskade meddelanden.” Tinders gränssnitt, däremot, bygger främst på ett hot-or-not fingersvep som fokuserar mer på utseende och mindre på… allt annat. Detta är den punkt i processen där Bumble ber dig att öppna din plånbok, men mer om det senare.

Som nämnts, om inte en kvinna uttrycker intresse för dig först, är allt du kan göra som en kille för att visa dig som en användare att svepa åt höger, tryck på markeringsikonen i någons profil, eller tryck på ett hjärta (för att visa att du verkligen, verkligen gillar någon). I teorin, när du har sagt till Bumble att du inte är intresserad av någon, bör de inte längre dyka upp i dina sökresultat, men detta fungerar inte alltid.

Du kan svepa efter att ha sett bara ett första foto, men Bumble vill egentligen att du ska kolla in profiler i sin helhet. Appen uppmanar dig att visa alla en persons bilder och läsa hens biografi innan du klickar på X (du är inte intresserad) eller markera (du är intresserad) längst ner på skärmen. Som sagt, profilerna är mycket fotofokuserade, vilket signalerar att, precis som Tinder, Bumble är en plats för avslappnad dejting än att hitta din äkta kärlek. Bortsett från huvudbilden visar profiler en skriftlig sammanfattning av vem personen letar efter och profilgrunder som längd, utbildningsnivå, husdjursägande och politik. Därifrån visar den upp fler foton, Instagram och Spotify-konton (om de är anslutna), svar på frågorna som fylldes i under registreringen (“nattklubb eller Netflix?”), och plats. Bumble använder även AI för att sudda till oönskade nakenbilder.

I en annan vinkning till Tinder, kan du svepa åt vänster och höger i stället för att trycka på X och markera för att notera ditt intresse. Om en användare anger intresse och den andra personen matchar tillbaka, har kvinnan 24 timmar på sig att starta en konversation (i samkönade kontakter kan båda parter meddela varandra omedelbart). 

När ni har en ömsesidig kontakt ger Bumble dig möjlighet att presentera dig själv och erbjuder vänligt några uppmaningar för att bryta isen. Trots 24-timmars begränsningen för att svara på meddelanden, kan killar använda en daglig förlängnings-funktion som gör det möjligt för dem att hålla kommunikationsfönstret öppet – i princip för att säga “snälla, snälla prata med mig?” Annars, om 24-timmarsfönstret stängs utan kontakt, av-matchar appen dig och potentialen för kontakt är stängd. Med Snooze-läget kan användarna också pausa sina profiler samtidigt som de behåller aktuella matchningar.


Bumble
Bra för blyga killar
Ett starkt alternativ till Tinder.
Testa Nu
Testa Bumble Nu
3.0
Registrering
4.0
Enkelt att träffa någon
4.0
Kvalitet på profiler
3.0
App
3.5 Betyg
Bäst i test
4.5 rating
Det spelar ingen roll om du letar efter en avslappnad hook up eller ett seriöst förhållande i Sverige, det är en svår väg framåt. Därför kanske du undrar om Traffa-tjejers webbplats kan göra dina ansträngningar lite enklare för dig. Ja, låt oss ta reda på det!
Recensioner på Dejtingsidor
4.5 rating
Det spelar ingen roll om du letar efter en avslappnad hook up eller ett seriöst förhållande i Sverige, det är en svår väg framåt. Därför kanske du undrar om Traffa-tjejers webbplats kan göra dina ansträngningar lite enklare för dig. Ja, låt oss ta reda på det!
5.0 rating
Letar du efter lite kul och spänning i ditt liv? Då kan en mystisk affär vara precis det du behöver!
5.0 rating
Letar du efter lite kul utan att behöva binda dig, men är du fortfarande inte säker på vart du ska gå? Ja,  då kan Discreet-Meets vara precis platsen för dig!
5.0 rating
Är Kinky18 en bra sida för fetischer?
5.0 rating
Adultfinderx.com - Hitta en het dejt idag!
Recent Comments
    en_GBEnglish